Thursday, March 24, 2011

25η Μαρτίου και Ελληνισμός

25η Μαρτίου και Ελληνισμός


Σήμερα γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου γιατί μάς έφερε πρώτα την πολυπόθητη ελευθερία μας και δεύτερον – και πολύ σημαντικό – μάς επανέφερε το αρχαίο μας όνομα Έλληνες ; Τι είναι Ελληνισμός σήμερα ; Πώς θα απαντούσατε σε αυτή την ερώτηση ; Σημασιολογικά θα λέγαμε ότι Ελληνισμός είναι το συλλογικό μας όνομα,δηλ. Όλοι οι Έλληνες. Λέμε ο Απόδημος Ελληνισμός και εννοούμε όλους τους Έλληνες που ζουν έξω από τη μητροπολιτική Ελλάδα. Ελληνισμός,όμως, ονομάζεται επίσης και το σύνολο του ελληνικού μας πολιτισμού, ο οποίος άνθισε στην ελληνική αρχαιότητα, παρήκμασε στο Βυζάντιο (εποχή σκοταδισμού) και την τουρκοκρατία και φάνηκε ότι επανήλθε στη ζωή την 25η Μαρτίου 1821.

Δυστυχώς,κατά την περίοδο της παρακμής – για 1500 χρόνια – οι Έλληνες παρέμειναν ανιστόρητοι, απολίτιστοι και,με ένα λόγο,ανελλήνιστοι – αν και η ελληνική γλώσσα έμεινε ζωντανή γιατί εξυπηρετούσε την εξουσία – και αυτή η πολιτισμική αφασία είχε τις επιπτώσεις της για το νέο κράτος που απέκτησε ο Ελληνισμός. Ο ελληνικός λαός,χωρίς μόρφωση,χωρίς ελληνική παιδεία,χωρίς γνώση να χτίσει το νέο του κράτος,αφέθηκε έρμαιο στούς ολίγους «εγγράμματους - πιόνια της εκκλησίας» οι οποίοι «έραψαν» το νέο κράτος στα μέτρα (κράτος τύπου Αγιατόλα Χομαίνη όπως το Ιράν) τους με ιστορικές απάτες και προώθησαν τα ατομικά τους συμφέροντα και όχι του Ελληνισμού.

Μετά την 25η Μαρτίου 1821, οι αγωνιστές της Επανάστασης πήραν την ευθύνη να ζωντανέψουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και να αποκαταστήσουν όλες τις μορφές του πολιτισμού τούτου: Επιστήμη,φιλοσοφία,αρχιτεκτονική,γλυπτική,θέατρο,λογική,διάλογο,θεωρία,αθλητισμό,γλώσσα, δημοκρατία και τόσα και τόσα άλλα. Όλα αυτά – και μάλιστα ως ελληνογενή – τα έφερε στην επιφάνεια η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός,αλλά και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα «έστρωσαν» ως βάση του πολιτισμού τους,και καλά έκαναν. Απέρριψαν την αντίθετη αντίληψη της ζωής που είναι ο δογματισμός,η θεοκρατία,ο μυστικισμός και η εξουσία . Έτσι,η ελληνικότητα έγινε σύμβολο της προόδου τους.

Η Ελλάδα, μετά την 25 Μαρτίου 1821,έζησε την τραγωδία του Ελληνισμού σε μία κωματώδη κατάσταση, χωρίς ιστορική αυτογνωσία και συνειδητή πολιτισμική αυτεπίγνωση και «άφησε» αυτούς που ήταν εναντίον στην αναζωογόνηση του Ελληνισμού να ιδρύσουν ένα κρατίδιο το οποίο ήρθε σε αντίθεση με τον αρχαίο μας ελληνικό πολιτισμό. Οι θυσίες και οι ηρωισμοί αναρίθμητων Ελλήνων, αλλά και οι προσφορές των ολίγων λογίων μας, παραμερίστηκαν για να εδραιωθεί ένα κράτος εξουσίας και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Κατά τη βυζαντινή περίοδο, οι ‘Ελληνες είχαν γίνει βίαια όλοι τους Ρωμιοί και υποχρεώθηκαν να ξεχάσουν την ελληνική καταγωγή τους. Αλλιώς δεν εξηγείτε το γεγονός να απαρνηθούν τους προγόνους τους και, επιπλέον,να πάρουν «υπερήφανα» το όνομα του κατακτητή τους. Κανένα άλλο έθνος στον κόσμο δεν έχει πέσει σε τέτοια εθνική εξαθλίωση. Επιπλέον,όταν ελευθερωθήκαμε,μετά το 1821,καταραστήκαμε για δεύτερη φορά τους προγόνους μας και ενώ όλοι οιθ Ευρωπαίοι ονομάζουν τους αρχαίους Έλληνες λάτρεις των ιδεών,εμείς τους γονείς του απώτερου παρελθόντος μας, τους ονομάσαμε «ειδωλολάτρες» ! Αυτό ακριβώς το θεωρήσαμε ορθόδοξο και έτσι «καλλιεργήθηκε» μεταξύ μας η ψυχοφθόρα μισαλλοδοξία μας που τρώει τα σωθικά μας μέχρι σήμερα.

Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία των αρχηγών (ηρώων) της επανασάστασης ανεξαρτησίας φυλακίστηκαν,βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το νέο χριστιανικό καθυστός, έτσι ώστε να μην μπορούν να καταλάβουν την εξουσία και να αναβίωσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό!

Ποιος άλλος λαός του κόσμου φέρθηκε τόσα βάναυσα – και ακόμη φέρεται - εναντίον των προγόνων του και αφού τους αποκηρύξαμε και γίναμε Ρωμιοί,ονομάσαμε τους ανεξίθρησκους έλληνες πολύ περιφρονητικά «ειδωλολάτρες». Πώς μπορεί να αποδείξει κανείς το άκρως ανιστόρητο αυτό κατάντημα μας ; Ειδικά σήμερα που όλο το έθνος μας ψάλλει ευλαβικά και υπερήφανα :

«Απ’τα κόκκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη
Χαίρε,ω χαίρε Ελευθεριά» !


Ταυτόχρονα και ανευρυθρίαστα, της δίνουμε γερά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Από τη μία μεριά,υμνούμε τους άξιους αρχαίους μας και, από την άλλη,τους δαιμονοποιούμε και τους καταριόμαστε κάθε μέρα με αναθεματισμούς κατά του Ελληνισμού και μάλιστα : ΑΝΑΘΕΜΑ τρις ! «Συνηθίσαμε» να ζούμε με αυτή την πρωτάκουστη εθνική μας σχιζοφρένεια :
Εάν αυτό δεν είναι η εθνική μας εξαχρείωση,τότε τι είναι ;
Πότε,τέλος πάντων,θα τερματίσουμε αυτό το ιστορικό αίσχος και θα απελευθερώσουμε τον Ελληνισμό μας ο οποίος θαυματουργεί πάντα και μόνον ΕΛΕΥΘΕΤΟΣ ;



Τους μύθους της 25ης Μαρτίου 1821

Μια άλλη αλήθεια για την επανάσταση του 1821 είναι τα ακόλουθα: -


Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε μια ιδιαίτερη σχέση με το οθωμανικό τουρκικό κατεστημένο από την πρώτη μέρα της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας. Η εκκλησία και ο κλήρος της γίνανε πρόθυμοι συνεργάτες (συνομοτές) με τους κατακτητές και σε αντάλλαγμα δόθηκαν πολλά ειδικά προνόμια σε αυτούς.
Η εκκλησία ήταν έτσι τελείως αντίθετη με το κίνημα ανεξαρτησίας και είχε εκδόσει επίσημες δηλώσεις καταδίκης και αφορισμού της επανάστασης και των ηγετών του.
Μόλις η ανεξαρτησία έγινε πραγματικότητα ο κλήρος θέλησαι να διατηρήση την εξουσία του, την επιρροή και τα προνόμια στο νέο αναδυόμενο Ελληνικό κράτος. Για να το πράξουν αυτό θα έπρεπε να διαγράψουν την επαίσχυντη κληρονομιά τους από το παρελθόν, δημιουργώντας μια σειρά από μύθους.

ΜΥΘΟΣ ΕΝΑ

Ο κλήρος (Εκκλησία) κράτησε ζωντανή την ελληνική γλώσσα, διατηροντας μυστικά ελληνικά σχολεία (Κρυφό σχολείο) κατά τη διάρκεια των 400 χρόνων της Τουρκοκρατίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ


Υπήρχαν πολλά νομικά (που λειτουργούν σε ανοικτό χαρακτήρα) σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργησαν σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής.

ΜΥΘΟΣ ΔΥΟ

Η επανάσταση ανεξαρτησίας ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821 σχετικά με τη θρησκευτική ημέρα του Ευαγγελισμού και ότι είχε επίσημα δηλωθεί από τον επίσκοπο ΠΑΛΙΟΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΝ στην Αγία Λαύρα με την παρουσία των 5000 Ελλήνων.

ΑΛΗΘΕΙΑ


Η επανάσταση ανεξαρτησίας ξεκίνησε στις 23 του Μάρτη του 1821 στην Καλαμάτα, όχι Αγία Λαύρα. Ο επίσκοπος δεν ήταν εκεί και ο ίδιος ποτέ δεν δήλωσε επισήμως την έναρξη της επανάστασης της ανεξαρτησίας μπροστά σε 5000 Έλληνες στην Αγία Λαύρα.
Αυτή οι δύο μύθοι δημιουργήθηκαν για να δώσουν την εκκλησία και τους κληρικούς της μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Ελλάδας και μια ειδική θέση στη νέα κατάσταση της ΕΛΛΑΣ. Επέτρεψε επίσης την εκκλησία μέσω την θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού την ίδια ημερομηνία να κυριαρχήσει στην συμβολική ημέρα (25 Μαρτίου) των εορτασμών της ανεξαρτησίας.

Έτσι, σήμερα, αυτή την εθνική ημέρα εορτασμού αντί να μοιάζει με μια καθαρή μέρα με τεράστιο συναρπαστικό αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, αισθάνεται και μοιάζει με μια βαρετή θρησκευτική ημέρα και συνολικά επισκιάζει την πραγματική σημασία της περίστασης (γιορτής).

Οι κληρικοί είχαν πάντα υπό ρωμαϊκή κυριαρχία και την Τουρκοκρατία πλήρη κυριαρχία και τον έλεγχο της ελληνικής ζωής. Από την ανεξαρτησία και την εκ νέου γέννηση της ΕΛΛΑΣ μετά από 1967 περίπου χρόνια της ξένης κατοχής, η εκκλησία και το κλήρος της είχαν μια πολιτική να αποκτήσουν την ίδια δύναμη και επιρροή, δυλαδή εντελώς κυριαρχία και τον έλεγχο τον Ελληνων, << όπου υπάρχουν Έλληνες ανά τον κόσμο. >>

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στη Διασπορά, όπου η εκκλησία χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να λάβει πλήρως - την κυριότητα της περιουσίας τον κοινότητων - και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του κλήρου εις βάρος της συνολικής καταστροφής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων,δηλαδή αυτή και οι απόγονοί τους να μην είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις και πολιτικές που αφορούν τη δική τους και των παιδιών τους μέλλον.

Μόλις η εκκλησία αναλαμβάνει την κυριότητα του ακινήτου τον κοινότητων, επίσης αναλάβανει το διέπουν τις αρμοδιότητες (διοικητική αρχή) από το λαό, δηλαδή από τα εκλεγμένα μέλη του. Το καταστστικό καταργείται μαζί με τα δικαιώματα των δημοκρατικά εκλεγμένων συμβουλίων, και η συνολική εξουσία λήψεως αποφάσεων(περνάει) βρίσκεται στα χέρια του κλήρου << για πάντα ! >>

Όταν το μονοπώλιο των εκκλησιών σε μια χώρα έχει επιτευχθεί,
η Αρχιεπισκοπή επιβάλλει στους πιστούς μια υποχρεωτική λεγόμενη "εισφορά μέλους" των $ 200 έως $300 ή περισσότερο ανά ατομο, κάθε χρόνο. Εαν δεν πληρώσετε, αν δεν έχετε εξωφλήσει αυτά τα τέλη για τον δοθέντα χρόνο, δεν θα επιτρέπεται να έχετε μια θρησκευτική κηδεία όταν αποβιώσετε και δεν θα είστε σε θέση να συμμετάσχετε επίσημα σε καμμία περίπτωση σε μια τελετή γάμου ή βάπτισης.



Οι κληρικοί είναι εμπειρογνώμονες στην επιβολή της τέχνης του "Τρομοκρατικού Οικονομικού Εκβιασμού".


Για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων, οι κληρικοί (η Αρχιεπισκοπή) στις αντίστοιχες Κοινότητες της Διασποράς κατά τα τελευταία 100 χρόνια, έχουν δεχθεί βοήθεια με κάθε δυνατό τρόπο από τις διαδοχικές Ελληνικές Κυβερνήσεις και τους προξενικούς εκπροσώπους τους.


No comments:

Post a Comment