Sunday, February 10, 2013

FORUM for HELLENIC MATTERS

  Taken from Greek Chat Cafe!!! on Facebook
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ’’
Σ. Γ.
10 Φεβρουαρίου 2013 

Έλληνες της Αυστραλίας, τα Δημοκρατικά Ανθρώπινα Δικαιώματά σας Διακινδυνεύουν!

Το Κληρικολαϊκό Συνέδριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα είναι μια διαφημιστική φάρσα όσον αφορά το ότι αυτό είναι δήθεν το κορυφαίο δημοκρατικό σώμα λήψης αποφάσεων της Αρχιεπισκοπής. Πώς μπορεί να αποκαλείται δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό όταν όλοι οι αντιπρόσωποί του έχουν διοριστεί από τους ιερείς της κάθε ενορίας και τον επίσκοπο της κάθε περιοχής και Πολιτείας; Πώς μπορεί να έχει αξιοπιστία, όταν η ημερήσια διάταξη καθορίζεται αυστηρά από τον Αρχιεπίσκοπο και τους βοηθούς του; Πώς μπορεί να έχει την παραμικρή αξιοπιστία, όταν εκτελείται και ελέγχεται αυστηρά από τους κληρικούς; Αυτά τα κληρικολαϊκά συνέδρια μου θυμίζουν τις Γενικές Συνελεύσεις και τα συνέδρια του κομμουνιστικού κόμματος της πρώην ΕΣΣΔ! Το Αρχιεπισκοπικό σύστημα των ενοριών δεν έχει δημοκρατική δομή. Τα λεγόμενα συμβούλια η επιτροπές της κάθε ενορίας διορίζονται και παύονται από τον κλήρο! Όλη η εξουσία ασκείται από τον Αρχιεπίσκοπο και τους ανθρώπους του! Σαν πρώην μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Αυστραλίας και πρώην επίτροπος του Τράστ Περιουσίας της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής που παρακολούθησε ένα αριθμό των λεγομένων Κληρικολαϊκών Συνεδρίων μιλώ από προσωπική πείρα και προσωπικές διαπιστώσεις! Πρόκειται για μια φάρσα που πρέπει να εκτεθεί για αυτό που είναι.

(Α) Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, όταν μια Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα που είναι ένα κυρίαρχο, εντελώς ανεξάρτητο κοινοτικό όργανο συνάψει μια συμφωνία για να συμμετάσχει σε ένα "Κληρικολαϊκό Συνέδριο’’ της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας υπογράφει την αρχή του τέλους της κυρίαρχης ανεξαρτησίας του! Κι αυτό, γιατί από εκεί και πέρα θα πρέπει να τηρεί αυστηρά τις αποφάσεις του κάθε Κληρικολαϊκού Συνέδρίου που έγινε ή που θα γίνει στο μέλλον. Η Κοινότητα αυτή θα τεθεί στο εξής κάτω από τον καθημερινό έλεγχο της ιεραρχίας της Εκκλησίας και των κληρικών και θα δεσμεύεται από τις εντολές και τις οδηγίες τους.

Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια θα είναι Κοινότητα στο όνομα μόνο. Στην πραγματικότητα, θα είναι μόνο μια Ενορία, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) θα διορίζεται και θα παύεται κατά βούληση από τον κλήρο. Οι κληρικοί αποφασίζουν σχετικά με τα θέματα εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας, για τους ηλικιωμένους, για τις ανάγκες της νεολαίας και για όλα τα κοινωνικά θέματα που αφορούν τον κόσμο. Εμείς, οι άνδρες και οι γυναίκες θα αναμένεται να κάνουμε όλη τη σκληρή δουλειά που απαιτεί η διοργάνωση εκδηλώσεων κλπ. Θα αναμένεται να ενεργήσουμε για την εξεύρεση κεφαλαίων, να κάνουμε δωρεές για όλα τα απαιτούμενα χρήματα, και δεν θα μας πέφτει απολύτως κανένας λόγος για το πώς θα ξοδεύονται τα χρήματά μας. Δεν θα έχουμε κανένα δικαίωμα να αποφασίζουμε για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της Κοινότητάς μας για κανένα από τα θέματα που έχουν προαναφερθεί, και κανείς δεν θα δίνει εξηγήσεις ή θα είναι υπεύθυνος να λογοδοτήσει σε μας. Στην πραγματικότητα δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε ισορροπία ή έλεγχος που θα περίμενε κανείς από μια δημοκρατική κοινοτική οργάνωση.

Ωστόσο, η πραγματική απώλεια για την οποία μιλάμε όταν μια Κοινότητα χάνει την κυρίαρχη ανεξαρτησία της, είναι η απώλεια των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ανθρώπου όταν τα μέλη της χάνουν το δικαίωμα να εκλέγουν δημοκρατικά το Δ. Σ. που θα αποφασίσει για όλες τις κοινοτικές πολιτικές στους τομείς που έχω προαναφέρει. Η απώλεια των δημοκρατικών δικαιωμάτων των ανδρών και γυναικών που ίδρυσαν και δημιούργησαν αυτές τις Κοινότητες με τη σκληρή τους δουλειά και τις θυσίες τους! Η απώλεια των δημοκρατικών δικαιωμάτων των παιδιών μας και των εγγονιών μας και των μελλοντικών γενεών των Ελληνο-Αυστραλών.

(Β)
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα του ανθρώπου καταστρατηγούνται και μπορούν να χαθούν από τα μέλη μιας Κοινότητας είναι ο εξής: Αν σε μια Γενική Συνέλευση περάσει με ψήφισμα μια πρόταση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού της Κοινότητας, που θα:

1) Υποχρεώσει την Κοινότητα να συμμετάσχει σε ένα Κληρικολαϊκό Συνέδριο.

2) Αποφασίσει δια ψήφου να συνάψει μια δεσμευτική συμφωνία με την Αρχιεπισκοπή, που θα περιορίσει την ανεξαρτησία της Κοινότητας, με το να συμπεριλάβει κανονισμούς και προβλέψεις που η Αρχιεπισκοπή θέλει να συμπεριληφθούν στο Καταστατικό της Κοινότητας.

3) Ψηφίσει μια πρόταση σε μια Γενική Συνέλευση που θα μετατρέψει την Κοινότητα σε ενορία. Αν μια τέτοια πρόταση περάσει, τότε σημαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Κοινότητας θα ανήκουν αμέσως στην Αρχιεπισκοπή, το Καταστατικό της εκμηδενίζεται και ακυρώνεται, δηλαδή την καταργείται οριστικά και, μαζί με αυτό, καταργούνται και τα δημοκρατικά δικαιώματα των μελών της Κοινότητας. Τα δικαιώματα των παιδιών και των εγγονιών μας χάνονται για πάντα! Γινόμαστε υπηρέτες και δούλοι του κλήρου για πάντα! 

Στο τέλος, αν το 1, ή το 2, ή το 3 συμβεί, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Με το υπ’ αριθμόν ένα (1) ή δύο (2), απαιτούνται μόλις λίγα χρόνια αναμονής πριν επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα με το υπ’ αριθμό τρία (3).

Πολύ πριν από την άφιξη Επισκόπων και Αρχιεπισκόπων, περίπου πριν 115 με 120 χρόνια, ιδρύθηκαν οι πρώτες Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και Πολιτείες της Αυστραλίας από το πρώτο μικρό ρεύμα Ελλήνων στην Αυστραλία. Οι πρόγονοί μας αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες και μεγάλη εχθρότητα. Οι δουλειές που έκαναν ήταν σκληρές που σε σακάτευαν, και απαιτούσαν πολλές ώρες εργασίας. Η απόκτηση χρημάτων δεν ήταν εύκολη υπόθεση! Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούσαν την ταυτότητα και την κοινότητά τους και ήθελαν να παραμείνουν Έλληνες. Κάτι τέτοιο απαιτούσε, για παράδειγμα: μια εκκλησία, ένα κοινοτικό κέντρο καθώς και σχολείο. Τα ιδρύματα αυτά χρειάζονταν χρήματα για να δημιουργηθούν. Δεν ήταν τόσο εύκολο για την μεγάλη πλειοψηφία αυτών των πρώτων Ελλήνων μεταναστών να αποκτήσουν χρηματικό περίσσεμα. Ωστόσο ήταν αποφασισμένοι να πετύχουν αυτό που ήθελαν κι έτσι έκαναν πολλές θυσίες και δώριζαν από το υστέρημά τους για να δημιουργήσουν τις πρώτες αυτές Κοινότητες.

Πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι Κοινότητες;


Βήμα 1)
Μια ομάδα ενδιαφερομένων ας πούμε 10, 15 ή 20 άτομα συγκεντρώνονταν για να συζητήσουν το πλαίσιο της οργάνωσης που ήθελαν να δημιουργήσουν. Διόριζαν ένα δικηγόρο για να καταρτίσει το Καταστατικό τους. Αυτό απαιτούσε χρήματα. Έτσι, ο καθένας έκανε μια μικρή δωρεά για να μπορέσει η οργάνωση να ξεκινήσει. Το επόμενο βήμα ήταν η έκκληση σε όσο το δυνατόν περισσότερους άλλους Έλληνες να εγγραφούν ως μέλη. Στη συνέχεια, άρχιζε το βαρύ έργο εξοικονόμησης χρημάτων με διάφορες εκδηλώσεις! Οι εκδηλώσεις αυτές απαιτούσαν από πολύ κόσμο να δουλέψουν πολύ σκληρά και επί αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς και έξοδα πολλά από τη δική τους τσέπη σε δωρεές για να εξοικονομηθούν τα απαραίτητα χρήματα.
Βήμα 2)
Όταν συγκεντρωνόταν ένα λογικό ποσό, έβγαινε μια απόφαση για την αγορά (δηλ. την πληρωμή μιας προκαταβολής) γης ή το χτίσιμο, πρώτα απ 'όλα μιας εκκλησίας. Δεδομένου ότι τα χρήματα που είχαν εξοικονομηθεί ήταν αρκετά μόνο για την προκαταβολή, το δάνειο από μια τράπεζα ήταν ο μόνος τρόπος για να εξασφαλισθούν τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνταν. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: οι τράπεζες απαιτούσαν ασφάλεια για τα δάνειά τους, δηλαδή την υποθήκη ενός κατάλληλου ακινήτου ή ακινήτων.
Βήμα 3)
Έτσι, ορισμένοι από τους πρώτους ιδρυτές αυτών των Κοινοτήτων, μια χούφτα αφοσιωμένων πολιτών, ρισκάριζε όλα όσα είχαν αποκτήσει με τη σκληρή τους δουλειά υποθηκεύοντας τα σπίτια τους στις τράπεζες, ώστε η Κοινότητά τους θα μπορούσε να πάρει τα απαραίτητα δάνεια.
Από εκεί και πέρα, όλος ο κόσμος, άνδρες και γυναίκες, τα πρώτα μέλη αυτών των Κοινοτήτων έπρεπε να εργαστούν πολύ σκληρά για πολλά χρόνια για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνταν για την ανάπτυξη και την διεύρυνση της Κοινότητάς τους. Αυτός ο κόσμος, δώρισαν τα χρήματά τους και το χρόνο τους για να κάνουν αυτές τις Κοινότητες μια πραγματικότητα.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, έτσι δημιουργήθηκε η κάθε "Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα" στην Αυστραλία!


Κανένας Επίσκοπος, Αρχιεπίσκοπος ή ιερέας δεν δώρισε ποτέ μια λίρα ή ένα δολάριο για την δημιουργία των Κοινοτήτων μας!

Η καλύτερη λύση, ώστε να υπάρξει ειρήνη και γαλήνη στην παροικία μας εδώ στη πολιτεία μας "Βικτωρία" είναι όπως οι εντελώς ανεξάρτητες και κυρίαρχες Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες μας να έχουν καλές σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή σύμφωνα με την παλιά φόρμουλα η οποία δούλεψε πολύ καλά κατά τα τελευταία περίπου 20 με 50 χρόνια για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτορίας (ΕΟΚΜΒ).
Κάτω από τη συμφωνία αυτή η ΕΟΚΜΒ πληρώνει ένα καθορισμένο ποσό στην Αρχιεπισκοπή για τη τέλεση Γάμων, Βαπτίσεων και κηδειών (για τα σχετικά πιστοποιητικά), πληρώνει επίσης στην Αρχιεπισκοπή 10% από τα χρήματα του δίσκου που συλλέγονται κάθε Κυριακή και μια εθελοντική δωρεά για τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέα στο Σίδνεϊ. Συμμετέχει, επίσης, σε ετήσια βάση στη συλλογή χρημάτων (βγάζει ένα δίσκο) για τις ανάγκες του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο μερών χωρίς τα συμβαλλόμενα μέρη να έχουν περαιτέρω απαιτήσεις ο ένας από τον άλλο κι έχει σαν βάση το σεβασμό της ανεξαρτησίας του καθενός.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ Η ΕΟΚΜΒ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ. Η ΕΟΚΜΒ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ.

Η συμφωνία αυτή δεν πρέπει ποτέ να συμπεριληφθεί στο Καταστατικό της ΕΟΚΜΒ, δεν πρέπει ποτέ να γίνει μέρος του Καταστατικού της ΕΟΚΜΒ. Θα πρέπει να παραμείνει για πάντα σαν μια συμφωνία μεταξύ του Δ. Σ. της ΕΟΚΜΒ και της Αρχιεπισκοπής, αφού πρωτύτερα λάβει την απαραίτητη έγκριση από την Γενική Συνέλευση της ΕΟΚΜΒ.

Είναι ανάγκη να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της ΕΟΚΜΒ, πρέπει να κάνουμε ό,τι μας περνάει απ’ το χέρι για να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνο-Αυστραλών τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ και να αποφασίζουν οι ίδιοι σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΝΕΟΛΑΙΑ - και πολλά άλλα.

Είναι επιτακτική ανάγκη όπως η ΕΟΚΜΒ δεν κάμει οτιδήποτε συμβιβασμούς σχετικά με την κυρίαρχη ανεξαρτησία της και τα δημοκρατικά δικαιώματα των μελών της!

Επιπλέον, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ενσταλάξει τις αρχές και τις αξίες που περιγράφονται σε αυτό εδώ το άρθρο στα παιδιά μας με ένα κατάλληλο καλά μελετημένο πρόγραμμα σπουδών που θα χρησιμοποιηθεί στα σχολεία της ΕΟΚΜΒ υπό τον τίτλο ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, τα καθήκοντά σας, και οι υποχρεώσεις σας. 

Παροτρύνω όλους τους λογικούς Ελληνο-Αυστραλούς της Βικτορίας που σκέφτονται λογικά και που νοιάζονται για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των παιδιών τους να γίνουν μέλη της ΕΟΚΜΒ!
 
 
 
A.A.
The Greek Orthodox Archbishop Of Australia "Stylianos" expressed in Neos Kosmos newspaper today 14th of February 2013 on the issue of the resignation of the Pope, that the Catholic Church should follow the Greek Orthodox Church and allow its priests to marry. Saying that that is the way for the Catholic Church to overcome the pedophilia problem in its ranks.


We believe that the Greek Orthodox Church needs to put its own house in order before it starts to preach to others!

The Greek Orthodox Church should allow and encourage its Bishops and Archbishops to marry. We have seen all to often some of our Bishops and Archbishops having adulterous sexual relationships with married women, resulting in the break-up of married couples and the destruction of many families! We have seen all to often the children of these families going through un-necessary pain and suffering!!!

People that live in glass houses should not throw stones!!!

Ο Έλληνας Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας "Στυλιανός" εξέφρασε στην εφημερίδα Νέος Κόσμος σήμερα 14 του Φεβρουαρίου του 2013 για το θέμα της παραίτησης του Πάπα, ότι η Καθολική Εκκλησία θα πρέπει να ακολουθήσει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι ιερείς τους να επιτρέπονται να παντρεύονται. Λέγοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος για την Καθολική Εκκλησία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της παιδοφιλίας στις τάξεις της.

Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να τακτοποιήσει τα του οίκου της σε τάξη πριν αρχίσει να κηρύττει στους άλλους!

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να επιτρέψει και να ενθαρρύνει Επισκόπους και Αρχιεπισκόπους τις να παντρεύονται. Έχουμε δει όλο και ποιο συχνά ορισμένους από τους Επισκόπους και Αρχιεπισκόπους μας να έχουν σεξουαλικές μοιχείας σχέσεις με παντρεμένες γυναίκες, με αποτέλεσμα τη διάλυση των παντρεμένων ζευγαριών και την καταστροφή πολλών οικογενειών! Έχουμε δει όλο και ποιο συχνά τα παιδιά των οικογενειών αυτών να περνούν περιττό πόνο και δυστυχία!

Οι άνθρωποι που ζουν στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Σ.Γ.  ( Greek Chat Cafe!!! 24/2/2013)

Στην διατήρηση της κυρίαρχης ανεξαρτησίας της Ε.Ο.Κ.Μ.Β. και την ίδια ύπαρξή του, η οποία κινδυνεύει να χαθεί, θα προτείνω για συζήτηση είτε να πωληθούν τα Κτίρια και οι αίθουσες των Ναών, στην Αρχιεπισκοπή ή να νοικιαστούν αυτά με εμπορική βάση στην Αρχιεπισκοπή! 

Με τον τρόπο αυτό όλες οι διαφορές για σύγκρουση με την Εκκλησία θα μπορούν να εξαλειφθούν. 

Η , Ε.Ο.Κ.Μ.Β. , θα μπορούσε να ειδικεύεται σε όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση με το δίγλωσσο ημερήσιο σχολείο του Alphington Grammar και με τα πολλά Σαββατιανά σχολεία τις, και τα βραδινά της σχολεία σε ολόκληρη τη Μελβούρνη, και τις άλλες πολλές κοινωνικές ανάγκες της παροικίας μας.

Θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση του νέου πύργου στο κέντρο της πόλης μας το οποίο ελπίζουμε ότι θα γίνει μια καλή επένδυση και πηγή εισοδήματος για την κοινοτητα μας. 

Επίσης ελπίζουμε σε δυο, τρία ή τέσσερα στάδια για ορισμένα χρόνια η Ε.Ο.Κ.Μ.Β. θα μπορεί να πραγματοποίηση την ανέγερση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ στο Bulleen, στο οικόπεδο που ήδη ανικη στη Κοινότητα. 
Η Ελληνική ΠΑΡΟΙΚΊΑ χρειάζεται απεγνωσμένα μια τέτοια εγκατάσταση η οποία θα μπορούσε να έχει όλες της πολλές εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους μας. 

Μια βιβλιοθήκη, μια μεγάλη αίθουσα χορού, γυμναστήριο διάφορες αίθουσες για διάλεξης και θέατρο, μία αίθουσα για να παρακολουθείτε η ελληνική τηλεόραση κλπ. 

"ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ TEN-PIN - BOWLING". Θα μπορούσα να συνεχίσω να κάνουμε πάρα πολλές εικασίες για τις πολλές θαυμάσιες εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να παρέχονται για τους ανθρώπους μας, όλων των ηλικιών. 

Κάπου με πάρα πολλές σταθμεύσεις αυτοκινήτων (parking), όπου οι παππούδες, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, θα μπορούσαν όλοι μαζί να απολαύσουν μια ευχάριστη μέρα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Δεν είναι όνειρο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Όλα τα σπουδαία πράγματα ξεκινούν ως ένα όνειρο και οι άνθρωποι της όρασης και της δέσμευσης μπορούν να μετατρέψουν αυτά τα όνειρα σε μια πραγματικότητα. 

Για την επίτευξη αυτών των πραγμάτων είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την κυρίαρχη ανεξαρτησία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για επανάληψη (duplication) στη παροικία μας!

1 / Η Εκκλησία μπορεί να ειδικεύεται σε θέματα της θρησκείας και σε άλλες περιοχές του ενδιαφέροντός της.
2 / Η, Ε.Ο.Κ.Μ.Β. θα μπορεί να ειδικεύεται στον τομέα της εκπαίδευσης, τα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.
3 / Το, A.G.W.S. να ειδικεύεται σε ζητήματα πρόνοιας (ευημερίας).
4 / Η, ΦΡΟΝΤΙΔΑ να ειδικεύεται σε θέματα των ηλικιωμένων με τα γηροκομία τις και άλλες αναγκες των ηλικιωμένων κλπ.
5 / Η αδελφότητες μας να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους σε θέματα τοπικού χαρακτήρα, προωθώντας τα τοπικά ήθη και έθιμα , φέρνοντας την αγάπη και ζεστασιά στα μέλη τους.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για το λαό μας. Είναι όμως πολύ σημαντικό ως άτομα και ως οργανώσεις να υποστηρίζουμε το A.G.W.S, & την ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ηθικά και οικονομικά όσο μπορούμε! Αυτό πιστεύω ότι είναι μια καλή δομή και σταθερή βάση για την ΠΑΡΟΙΚΙΑ μας για το μέλλον, και πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους, όσοι εμπλέκονται και ενδιαφέρονται για την ευημερία του Ελληνισμού στη Βικτώρια!

Η διατήρηση της ειρήνης, της αγάπης και της αρμονίας στην ευρύτερη ελληνική κοινότητα εδώ στη ΠΑΡΟΙΚΙΑ μας στην Βικτώρια πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας!
 

No comments:

Post a Comment