Thursday, November 3, 2011

ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Το μεγάλο κίνδυνω


Υπο Πίεση, ο πρωθυπουργός, εξαιτίας των πολλών κοινωνικών και πολιτικών αντιδράσεων, επέλεξε την ιδιότυπη λύση του δημοψηφίσματος προκειμένου να επιτύχει εκτόνωση της επικρατούσης έντασης.

Ωστόσο, η επιλογή του θεωρείται παρακινδυνευμένη στο παρόν διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Τίποτε δεν εγγυάται ότι προσεχές τρίμηνο θα υπάρξει δανειακή σύμβαση για να τεθεί υπό την έγκριση ή την απόρριψη του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι οι τράπεζες και οι θεσμικοί επενδυτές θα αποδεχθούν μια συμφωνία που τελεί υπό την αίρεση ενός δημοψηφίσματος.

Με άλλα λόγια, η επιλογή του δημοψηφίσματος θέτει εν κινδύνω αυτή καθεαυτή τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και, κατ’επεκταση, την προαναγγελθείσα εκλογική διαδικασία. Επίσης, προβληματίζει το γεγονός ότι με το δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση, τίθενται εμμέσως υπέρτερα διλήμματα όπως αυτό της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Και αυτή, σε μια στιγμή που πολλοί αμφισβητούν την ένταξη της χώρας και αρκετοί θα προτιμούσαν να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα.
Με άλλα λόγια, η επιλογή του κ. Παπανδρέου είναι πέραν πάσης αμφιβολίας υψηλού ρίσκου και ίσως απαρχή ανεπιθύμητων εξελίξεων.
Η Ευρώπη σάστισε! Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίση για τη σωτηρία της χώρας.

Ο Παπανδρέου ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ύπαρχει. Παρόλα αυτά είναι η απόφαση σωστή;;;;

Ο κίνδυνος να πουν οι ‘Ελληνες όχι στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει!!!!


ΑΥΤΟ ΤΗ ΘΑ ΣΥΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΕΛΛΑΔΑ;;;;;;;


ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΑΛΑ ΑΡΘΡΑ

No comments:

Post a Comment