Tuesday, May 24, 2011

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/Betrayal of the Hellenic Republic

BETRAYAL OF THE HELLENIC REPUBLIC / ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Ειναι η ατάκα της εβδομάδας: « θα πεινάσουμε ». Το είπε κάποιος που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να πεινάσει. Ο προέδρος των βιομηχάνων!



Ακούγεται ως τερατολόγημα, αλλά δεν είναι.Η ενδεχόμενη χρεοκοπία θα μας οδηγήσει,αργά ή γρήγορα, εκτός ευρωζώνης. Οι πολιτικοί ταγοί αρνούνται να το δεχθούν,ουδείς άλλος επισημαίνει δημοσίως αυτόν τον κίνδυνο. Και πλην του Γιώργου Καμίνη κανείς δεν μίλησε για ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.


«θα πεινάσουμε»! Δεν το λέει μόνο ο αρχηγός των πλουσίων. Ο πολύπειρος καθηγητής Διαμαντής Πεπελάσης, ομότεχνος και συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου, προειδοποιούσε πρόσφατα ότι η κατάρρευση της οικονομίας θα είναι ισοδύναμη της Μικρασιαστικής Καταστροφής. Δίκην ευπατρίδη, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στέλνει συνέχεια μηνύματα καπνού στις πολιτικές ηγεσίες, όπως τον Αύγουστο του 2009. Ο Γιούνκερ, ο Τρισέ, οι βόρειοι υπουργοί Οικονομικών, ο ημέτερος Λουκάς Παπαδήμος, λένε τα ίδια με άλλα λόγια. Η χώρα τείνει να μοιάσει στον Ντομινίκ Στρος-Καν: σε μια στιγμή να τα χάσει όλα.


Ωστόσο, οι πολιτικοί ταγοί πολιτεύονται με νοοτροπίες πριν την κρίση. Η κυβέρνηση θυμίζει τον Βάρναλη: δειλή, μοιραία κι άβουλη αντάμα προσμένει κάποιο θάμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει το τυρί, αλλά δεν βλέπει τη φάκα. Η αριστερά είναι χαμένη στο διάστημα των αστερισμών της. Από κοντά και οι πολίτες. ‘Αλλοι κρατούν ακόμη το κεφάλι στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι. Και άλλοι έχουν το «σύνδρομο της Μιλήτου» και δεν θέλουν, σαν τους Αθηναίους, να ακούνε για «οικεία κακά». Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αλλά τον αντιλαμβανόμαστε όπως έλεγε ο ‘Οργουελ: «Ο ταχύτερος τρόπος να τον τελειώσεις είναι να τον χάσεις».

Τα πολιτικά κόμματα της ΕΛΛΑΔΑΣ είναι εντελώς ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ κατάστασης και για την αφέρεση της ακαιρώτητας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας!

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ανεύθυνοτητας σε κυβερνήσης και αντιπολίτευσης στα τελευταίο 35 έως 40 ετών έχει λιγήσει τη χώρα στα γόνατά της και έχει κατεστρέψει τις ζωές των ανθρώπων της.

Τι ανάγκη λοιπόν έχει η Ελληνική Δημοκρατία ; Μήπως χρειάζεται μια νέα φιλοσοφική πολιτική τάξη; Μήπως πρέπει να απαλλαγεί από αυτούς τούς διεφθαρμένους πολιτικούς και τα αποτυχημένα πολιτικά κόμματα τους ; Χρειαζεται ο Ελληνικός λαός, έχει την ανάγκη μιας νέας κοινοβουλευτικής πραγματικοτιτας, προκειμένου να αντικαταστήσει το παλιό ; Έτσι ώστε να επιτευχθεί τόσο αναγκαία την ανανέωση και την ελπίδα !

No comments:

Post a Comment